sci-fi görünümlü haberlere ithafen

"Ne demek görüşmeyelim kızım?!" diye kükredi genç adam. "Ben senin için bir yılımı verdim be! Koskoca bir yıl! Karşıma geçmiş bunları mı söylüyorsun bir de bana?! Ne halin varsa gör!"
Genç kız, şiddetle kapanan dış kapının ardında, sakince oturmaya devam ediyordu. Ayrılmak istediyse ne olmuştu ki? Hayatlarının yarısından fazlasını birlikte geçiren çiftler bile ayrılıyordu nihayetinde.
"Hah! Bir yılmış!" diye bağırıp bilgisayarın başına oturdu. Aklına gelen en eğlenceli şarkıyı açıp mutfağa yöneldiğinde, gözü televizyon sehpasının üzerindeki erkek saatine takıldı. "Hay aksi, her şeyimi tek tek evinden aldım diye sevinirken adamın saati masada kalmış işte. İşin yoksa daha sonra bunun için buluş." dedi yüksek sesle. O sırada çalan şarkı değişmiş, eğlenceli tınılar yerini sinirli notalara bırakmıştı. Bunu fark eden kız gülümsedi, "Yine şarkılar! Beni yıllardır en iyi siz tamamlıyorsunuz, birileri de bir yıl diyor işte."
Mutfağa gitmekten vazgeçip bir sigara aradı salonda, bulamadı. Gözü yeniden saate takıldı. İyi ama bu az önce hışımla evden çıkan genç adamın saati değildi ki... Biraz yakından bakınca bunun saat olmadığını anladı. Üzerinde daha önce hiç görmediği harflerle yazılmış minik bir not vardı sanki. Tüm yazıların içinden sadece bir tarihi seçebildi. Bugünün tarihini.
"Aman canım, neyse ne!" deyip kendine kahve yapmaya gitti. Suyun kaynamasını beklerken, istemsiz bir şekilde saat görünümlü şeyin oraya ne zaman, nasıl gelmiş olabileceğini düşünmeye başladı. Tartıştıkları sırada çocuğun yüzünden çok televizyon sehpasına baktığını hatırladı daha sonra. O sırada orada olmadığından öyle emindi ki...
Kahveyi unutup yeniden salona koştu ve saati eline aldı. "Yıllardır uzaylıları bekledim. İşim gücüm yok. Bunu araştırayım da başıma dert alayım." diye düşündü. Sonra dışarıdan gelen sağır edici gürültüyle kendini yere attı.
Ertesi günün en önemli haberi şöyleydi: "Evden hışımla çıkan terör örgütü üyesi G.A. bomba dolu çantasını ve uzaktan kumanda olarak kullandığı saati sevgilisinin evinde unutunca büyük bir facianın önüne geçildi. Fakat genç kız tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epik olmasa da uyuz rüyalar vol.38129387921

Gece... Dört harf, birkaç insan, görünenin ardındaki düşünceler... Yalnızlık... Herkes.